Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ




Δευτέρα 05 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ: ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, γονείς νεαρών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην αντρική ομάδα του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τους λόγους που παρακάτω θα αναλύσουμε:
1.Στηρίζουμε και όλοι μας είμαστε δίπλα στα...
παιδιά μας στα πρώτα βήματα της ποδοσφαιρικής τους καριέρας, όπως  πράττουμε χρόνια από το ξεκίνημά τους σε οργανωμένες ακαδημίες ποδοσφαίρου.
2.Τα παιδιά μας αγωνίζονται σε ένα Σωματείο που μοναδικό σκοπό του έχει να βοηθήσει τους μικρούς ποδοσφαιριστές στην ποδοσφαιρική τους σταδιοδρομία, γι αυτό συνειδητά επιλέγει να χρησιμοποιεί στην αντρική ομάδα ταλαντούχους ποδοσφαιριστές υπο έχουν μπροστά τους λαμπρό μέλλον.
3.Μετά από 9 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Β Ερασιτεχνικής κατηγορίας στο οποίο συμμετέχουν, αγώνες που παρακολουθούμε ανελλιπώς ,με θλίψη μας διαπιστώσαμε ότι τα παιδιά μας πολλές φορές, πέφτουν θύματα στις ορέξεις ποδοσφαιρικού κανιβαλισμού αντιπάλων ποδοσφαιριστών (ευτυχώς όχι από όλους), κάτω από το «άγρυπνο» και «απαθές» βλέμμα διαιτητών, οι οποίο ανέχονται ατιμωρητί , κλωτσιές, απειλές, ύβρεις εναντίον των παιδιών μας.
Οι πράξεις αυτές που αντίκειται στους κανονισμούς παιδιάς, δυστυχώς μένουν ατιμώρητες από τους περισσότερους διαιτητές αφήνοντας έντονα τα σημάδια της απογοήτευσης σε παιδιά που αντιθέτως χρειάζονται στήριξη τμε ποδοσφαιρική ηθική.
Ετσι ο εκφοβισμός σε πολλές περιπτώσεις διαπερνά τον ψυχισμό τους από τις ενέργειες αντιπάλων, με σκοπό την εξαναγκαστική μειωμένη απόδοσή τους, γεγονός που έχει επιτευχθεί αφού αισθάνονται έντονα απροστάτευτοι από τους διαιτητές των αγώνων.
Αυτό διαπιστώσαμε σε τουλάχιστον 4 από τα 9 παιγνίδια του πρωταθλήματος, με αποκορύφωμα το παιγνίδι στον Άγιο Δημήτριο, όπου οι κλωτσιές, οι εκφοβισμοί, οι φραστικές απειλές ορισμένων αντιπάλων εναντίον των παιδιών (ιδιαίτερα στο β ημίχρονο), όχι μόνο έμειναν ατιμώρητες, αλλά μετατρέπονταν σε φάουλ υπέρ τους με τις ιαχές και τις διαμαρτυρίες τους από τον διαιτητή του αγώνα κ Κουτσουρά, ο οποίος κατάφερε ένα σκόρ 0-2, με την ανοχή και τα φαλτσοσφυρίγματα να το μετατρέψει σε 3-2, αφού στο β ημίχρονο όλα λειτούργησαν κάτω από το φόβο και την κλωτσιά. Αυτός ο διαιτητής και κάθε διαιτητής που δεν έχουν το σθένος να προστατεύσουν έναν αγώνα και τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτόν, είναι ανεπιθύμητοι και δε πρέπει να σφυρίζουν αγώνες της ομάδος αυτής, μόνο για την προστασία των παιδιών μας.



4.Οι 15χρονοι ως επί τω πλείστον ποδοσφαιριστές, έντονα προβληματισμένοι ζητούν την προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας από τους καθ ύλην αρμόδιους διαιτητές, για να μπορούν κάτω από συνθήκες ποδοσφαιρικές να ξεδιπλώσουν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο και όχι να γίνονται δέκτες μαθημάτων πολεμικών τεχνών.
5.Εμείς οι γονείς των παιδιών αναλάβαμε την πρωτοβουλία, συγκεντρωθήκαμε και αποφασίσαμε να προστατεύσουμε τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας, γι αυτό προβαίνουμε εντόνως στην διαμαρτυρία μας αυτή, σε κάθε αρμόδια αρχή.
Δηλώνουμε δε ότι είμαστε αποφασισμένοι σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν θα μείνουμε «απαθείς» και «ευγενικοί» σε όποιον κύριο (με όποια ιδιότητα) λειτουργήσει εις βάρος της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών μας.
6. Ζητούμε από την ΕΠΣ Πιερίας και την Επιτροπή Διαιτησίας, όχι να ευνοηθούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές - παιδιά μας, σε κανονισμούς παιδιάς εντός των αγώνων, αλλά μόνο να προστατευθούν από εκείνους που προσπαθούν κατά παράβαση των κανονισμών, με εκφοβισμούς και απειλές να επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας υπό την ανοχή των διαιτητών. Ενέργειες που είναι αντιαθλητικές και άγριες από κάποιους ποδοσφαιριστές  αντί να αποβάλλονται των αγωνιστικών χώρων, τυγχάνουν της κάλυψης ή ανοχής ανικάνων διαιτητών.
Κατόπιν της κινήσεώς μας αυτής , απατούμε και ζητάμε από το Σωματείο του Εθνικού να προβεί στις νόμιμες ενέργειες και να κοινοποιήσει το παρόν έγγραφο στις αρμόδιες αρχές.
Ακολουθούν υπογραφές:
Οι γονείς:                                                Ποδοσφαιριστής      γεννηθέντες
1.Γαβριηλίδης Δημοσθένης                          Θόδωρος                 1998
2.Παναγιωτίδης Νίκος                                  Σάββας                     1997
3.Μαυρόπουλος Αδάμ                                  Γιώργος                   1996
4.Σταθακόπουλος Γιώργος                            Δημήτρης                1996
5.Χατζηκων/νου Αντώνιος                             Μάριος                    1997
6.Μαχαιρίδης  Ηλίας                                      Στάθης                    1997
7.Γκανάβας Χαδούλης                                   Μιχάλης                  1997
8.Τσοποζίδης Άρης                                        Αλέξης                    1997
9.Μυστακίδης Κώστας                                   Γρηγόρης                1993
10.Αμπατζίδου Ελένη                                     Γιώργος                  1996
11.Τζίνοβιτς Μιλούτιν                                    Δημήτριος               1997
12.Σκούρτη Ιλυ                                               Πέρι                        1995
13.Μπίρτσης Ιωάννης                                     Αντώνης                  1993

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ – ΤΥΠΟ
ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο Γ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


powered by Agones.gr - Stoixima