Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πιερικός - Ολυμπιακός 1-3 - ΒΙΝΤΕΟ

http://www.sport24.gr/football/omades/Olympiakos/article1546624.ece/ALTERNATES/w620/osfp2.jpg 

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011
Με τους Μόνχε, Γέστε να δημιουργούν και τους Πάντελιτς, Αμπντούν να εκτελούν, ο Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας τον Πιερικό με 3-1 και...

πέρασε στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Φωνές από τους γηπεδούχους για το κανονικό πέναλτι.
Ιδανικό "αντίο" στο 2011 είπαν ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του, επικρατώντας με 3-1 του αξιόμαχου Πιερικού και παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Οι Πειραιώτες σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν το καλό τους πρόσωπο, ούτε παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου, αλλά πήραν αυτό που ήθελαν, έστω και αν δυσκολεύτηκαν και έδωσαν ελπίδες στους γηπεδούχους για την πρόκριση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μάρκο Πάντελιτς αφού πέτυχε δύο γκολ (είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Τζιμπούρ με 11 γκολ), ενώ πολύ καλός ήταν ο Μόνχε όπου κέρδισε το πέναλτι από το οποίο έγινε το 1-0 αλλά σέρβιρε και το δεύτερο τέρμα στον Σέρβο. Εξαιρετικός και ο Γέστε που από τα πόδια σου περνούσε όλο το παιχνίδι, ενώ έβγαλε την ασίστ στο 1-3 του Αμπντούν.

Οι υπόλοιποι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν ξεχώρισαν για την απόδοσή τους, ενώ δεν έλειψαν τα επιπόλαια λάθη, αλλά και τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Από τη στιγμή όμως που... καθάρισε ο Μάρκο, όλα ήταν πιο εύκολα και απλά.

Ο Πιερικός από την άλλη, έκανε μια υπερπροσπάθεια, πίστεψε στο θαύμα ιδιαίτερα με το 1-1, αλλά το γκολ του Πάντελιτς (1-2) πριν το ημίχρονο τους έκοψε τα φτερά και τους μείωσε τις ελπίδες. Όσο για το πέναλτι, με το οποίο ο Ολυμπιακός έκανε το 0-1, υπήρξαν πολλές φωνές από τους γηπεδούχους, αλλά όπως φάνηκε από το replay, το τάκλιν γίνεται οριακά μέσα στη μεγάλη περιοχή, οπότε η απόφαση του διαιτητή είναι σωστή.

Ο αγώνας

Με τον Δασκαλάκη να ξεκινά για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα και τον Γέστε να επιστρέφει μετά από καιρό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έβαλε αρκετούς ενδεκαδάτους στο αρχικό σχήμα. Οι "ερυθρόλευκοι" μάλιστα, ξεκίνησαν δυνατά στο ματς και λίγο έλειψε να σκοράρουν νωρίς όπως με Κέρκυρα, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό όμως δεν έγινε παρά την ευκαιρία του Αμπντούν (2') και το φάουλ του Γέστε (8').

Μετά το 10λεπτο, οι γηπεδούχοι βρήκαν τα πατήματά τους, αφυπνίστηκαν και βγήκαν για πρώτη φορά στην επίθεση, δημιουργώντας προβλήματα στην "ερυθρόλευκη" άμυνα με τον Κοντέων, τον Ιντζόγλου και τον Μπλαζέβσκι. Ο ρυθμός ήταν καλός στο ξεκίνημα, όμως όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο οι φάσεις μπροστά από τις εστίες μειώνονταν.

Και ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε πως είχε πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι και δυσκολευόταν να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, ήρθε μια προσπάθεια του Μόνχε να δώσει τη λύση. Ο Αργεντινός έκανε ντρίμπλα στα όρια της μεγάλης περιοχής, ο Δήμου τον ανέτρεψε και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Η φάση ήταν πραγματικά οριακή και γι' αυτό υπήρχαν διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, όμως όπως φάνηκε από το ριπλέι η απόφαση του διαιτητή ήταν σωστή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάρκο Πάντελιτς, που νίκησε τον Καρακούτση και άνοιξε το σκορ στο ματς.


Οι γηπεδούχοι πάντως δεν προβληματίστηκαν και σε καμία περίπτωση δεν τα παράτησαν, θεωρώντας πως το παιχνίδι έχει τελειώσει. Το αντίθετο μάλιστα, αφού πέντε λεπτά αργότερα (36') κατάφεραν να ισοφαρίσουν με κεφαλιά του αφύλαχτου Ελευθεριάδη, έπειτα από φάουλ του Μπλαζέβσκι και "τσίμπημα" της μπάλας από τον Ιντζόγλου. Τρελοί πανηγυρισμοί στην Κατερίνη με το 1-1.


Παρά την μεγάλη προσπάθεια των παικτών του Σούλη Παπαδόπουλου, το 1-1 δεν κατάφερε να μείνει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κι αυτό γιατί ο Πάντελιτς χτύπησε ξανά (45+')! Ο Μόνχε έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια εντός περιοχής, πάσαρε στον Σέρβο και εκείνος εύκολα μέσα από την περιοχή έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. Ό,τι καλύτερο για τους "ερυθρολεύκους", ό,τι χειρότερο για την ομάδα του Πιερικού.


Όπως καταλαβαίνετε, το έργο των γηπεδούχων ήταν πολύ δύσκολο στο δεύτερο μέρος και θα έπρεπε να κάνουν υπερπροσπάθεια. Από την άλλη, οι Πειραιώτες μπήκαν πιο... λογικά στην επανάληψη, απέφυγαν τα πολλά λάθη, έριξαν το βάρος τους στην άμυνα και διατηρούσαν το 1-2, δίχως να απειληθούν ιδιαίτερα.

Με το παιχνίδι πλέον να έχει χαμηλό ρυθμό και τον χρόνο να περνά, οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να... κλειδώσουν την πρόκριση, με ωραίο πλασέ του Τζαμέλ Αμπντούν στο 71'. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού όλα είχαν κριθεί και ο Ολυμπιακός ήταν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

http://www.sport24.gr

ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

pio club vre vlakako ti les re
pu9enades gayroi


powered by Agones.gr - Stoixima