Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Β΄ΕΠΣ Πιερίας: Η εικόνα του πρώτου γύρου

Α΄ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013-14Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013
Ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα όλων των χρόνων της ΕΠΣ Πιερίας διεξάγεται φέτος στη Β΄ κατηγορία της τοπικής μας ένωσης.
Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα και όπως δείχνουν τα πράγματα, θα παραμείνει αμείωτο μέχρι το τέλος του φετινού.... πρωταθλήματος.

Η πρωτοπόρος Πύδνα Κίτρους, αποτελεί ένα από τα καλύτερα σύνολα αυτής της κατηγορίας και δικαιολογημένα βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Ομάδα με αρχή και τέλος, με βάθος στον πάγκο και εργατικό προπονητή, αποτελεί την ομάδα που θα έχει μέχρι το τέλος της περιόδου τον πρώτο λόγο στην υπόθεση τίτλος. 
Η σταθερή αγωνιστική της εικόνα μέχρι σήμερα, δείχνει πως έγινε σωστός προγραμματισμός το καλοκαίρι και η επιβράβευση σε αυτές είναι η βαθμολογική θέση της ομάδας στον πρώτο γύρο.

Σε 15 αγώνες, έχει 39 βαθμούς, με 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και καμία ήττα, ενώ διαθέτει τη 2η καλύτερη επίθεση με 45 γκολ υπέρ και την καλύτερη άμυνα με μόλις 6 γκολ παθητικό.

Πολύ καλή πορεία και για την ΑΕΠ Διόσκουροι. Ο σύλλογος της Κατερίνης που αξίζει να πούμε ότι στερείται έδρας, έχει ένα καλό και ποιοτικό ρόστερ το οποίο μέχρι στιγμής έχει βγάλει ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους των ποντίων.
Ζήτημα ίσως αποτελεί το βάθος του πάγκου αλλά με δεδομένη την περίοδο των μεταγραφών που πλησιάζει, σίγουρα θα γίνουν οι ανάλογες προσθήκες που θα κρατήσουν την ομάδα στις υψηλές βαθμολογικές θέσεις.
Η παρουσία του Ηλία Μποταίτη ως παίκτη-προπονητή, αποτελεί μεγάλο όπλο στον αγωνιστικό χώρο, ενώ και η ύπαρξη πολλών καλών νεαρών ποδοσφαιριστών, δίνει υποσχέσεις για την επόμενη ημέρα στους Διόσκουρους.
Έχει 37 βαθμούς με 11 νίκες,  4 ισοπαλίες, πέτυχε 44 τέρματα και δέχθηκε 13.

Η 3η ομάδα της βαθμολογίας και της ισχυρής «παρέας» στη Β΄κατηγορία, είναι ο Διαγόρας Σεβαστής. Ποιοτικότατο ρόστερ και σίγουρα ένας σύλλογος στολίδι για το Πιερικό ποδόσφαιρο, με ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα και κάνουν όνειρα για το μέλλον. Η αρχή δεν ήταν αυτή που προσδοκούσε ο σύλλογος της Πιερίας και γι αυτό προχώρησε σε αλλαγή προπονητή με στόχο να αλλάξουν τα πράγματα ψυχολογικά και αγωνιστικά. Το χαμένο έδαφος κόστισε μέχρι τώρα στον Διαγόρα που γνώρισε πρόσφατα την ήττα στο ντέρμπι του Κίτρους, δείχνοντας όμως ότι έχει την ομάδα για να κάνει πολλά πράγματα στον δεύτερο γύρο.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα ενισχυθεί σημαντικά στις μεταγραφές του χειμώνα και θα παρουσιαστεί ακόμη πιο ισχυρός στη 2η στροφή του πρωταθλήματος.
Κλείνει τον 1ο γύρο με 35 βαθμούς, 11 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, έχει την καλύτερη επίθεση με 50 γκολ, ενώ έχει δεχθεί και 19.

Από κοντά και ο Ταύρος Ελάφου που την περασμένη χρονιά αγωνιζόταν στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας. Ομάδα με εμπειρία και δυνατή έδρα ο Ταύρος, έχει το σύνολο που θα προβληματίσει και θα δημιουργήσει πρόβλημα αγωνιστικά σε κάθε συνταξιδιώτη του στη Β΄κατηγορία. Κάνει μέχρι τώρα μια πολύ καλή παρουσία και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει σε τροχιά ανόδου μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η παρουσία πολλών φιλάθλων στα παιχνίδια του, αποδεικνύει μια δυναμική που βγάζει ο σύλλογος του Ταύρου και αυτό είναι ένα γεγονός που τον ευνοεί τόσο στα εντός, όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια του.
Έχει 34 βαθμούς, με 10 νίκες,  4 ήττες,  1 ισοπαλία, ενώ πέτυχε 32 γκολ και δέχθηκε 13.

Η Δόξα Μοσχοχωρίου αποτελεί μια από τις δυνατές ομάδες της φετινής Β΄ ερασιτεχνικής. Κάνει καλή παρουσία στο πρωτάθλημα και αποτελεί δύσκολο αντίπαλο για κάθε ομάδα.
Έχει εμπειρία στην κατηγορία καθώς και έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορούν σε μια καλή τους ημέρα να πληγώσουν όποιον σύλλογο δε δείξει την ανάλογη προσοχή.
Βρίσκεται κοντά στο γκρούπ των ομάδων που καλοβλέπουν την άνοδο και αν της δοθεί η ευκαιρία δε θα την αφήσει σίγουρα να πάει χαμένη.
Έχει 29 βαθμούς με 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, και τέρματα 32 υπέρ, 19 κατά.

Διαχρονικά αποτελεί μια σκληρή και επικίνδυνη για κάθε αντίπαλο ομάδα αυτή του Λόφου. Ο Γεωργάκης Ολύμπιος με αρκετά νέα παιδιά στη σύνθεση του φέτος, κάνει μια καλή πορεία σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Η έδρα του είναι δύσκολα προσβάσιμη αγωνιστικά για όλες τις ομάδες γιατί εκεί καταφέρνει να παίζει ποδόσφαιρο που εγκλωβίζει τον αντίπαλο με το πάθος των παικτών του και σίγουρα αποτελεί το ορμητήριο του συλλόγου για την επίτευξη των φετινών του στόχων.
Σε 15 αγώνες έχει 27 βαθμούς με 8 νίκες 3 ισοπαλίες και 4 ήττες. Τα γκολ 32 υπέρ και 25 κατά.
Ομάδα που συνεχίζει με προγραμματισμό και στόχο την μακροπρόθεσμη υλοποίηση του, είναι και η ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης.
Πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές και φέτος στο ρόστερ, με καλούς έμπειρους παίκτες που προσανατολίζουν σωστά στο αγωνιστικό κομμάτι τους νεαρούς και κινούνται με αρμονία στο γήπεδο. Βλέπει την επόμενη ημέρα η ομάδα της Νέας Ζωής που έχει όμως τους ποδοσφαιριστές να κάνει ακόμη και φέτος την υπέρβαση άν και έχει χάσει αρχικά πολύτιμο έδαφος. Υπάρχει όμως ένας ολόκληρος γύρος ακόμη
Έχει 25 βαθμούς με 8 νίκες, μια ισοπαλία και 6 ήττες ενώ έχει πετύχει 33 γκολ και δέχθηκε 27.

Ο νεανικός Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, στηρίζεται και φέτος ως επι τω πλείστον σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που δουλεύουν σε μακροπρόθεσμο προγραμματισμό. Το πλάνο που έχουν οι άνθρωποι του συλλόγου είναι σε σωστό προσανατολισμό, αφού θέλουν να προωθήσουν τα παιδιά της ακαδημίας στο ανδρικό τους τμήμα και μέσα από αυτό να έρθει και η καταξίωση. Τόσο του συλλόγου, όσο και των ίδιων των νεαρών ποδοσφαιριστών.
Η συγκομιδή του στον πρώτο γύρο είναι  21 βαθμοί με 7 νίκες, και 8 ήττες. Έχει βάλει 20 γκολ και έχει δεχθεί 24.

Υπολογίσιμος και φέτος ο Όλυμπος Βροντούς που με πολλά νέα παιδιά στη σύνθεση του χτίζει ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό μέλλον για τα επόμενα χρόνια. Διαθέτει καλούς παίκτες που στο πέρασμα του χρόνου και με την ανάλογη εμπειρία, θα φτιάξουν μια ομάδα αντάξια της ιστορίας του ισχυρού Ολύμπου. Είναι σε καλό δρόμο τα πράγματα στη Βροντού η οποία διαθέτει ένα πολύ καλό αθλητικό κέντρο και όπως δείχνουν τα πράγματα το εκμεταλλεύεται σωστά αφού κινείται με αργά αλλά σταθερά βήματα χτίζοντας την επόμενη ημέρα της.
Έχει 19 βαθμούς, με 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες ενώ τα τέρματα είναι 26 υπέρ και 30 κατά.

Μια καλή ποδοσφαιρική παρέα αποτελεί την Αναγέννηση Σβορώνου. Παιδιά που ένωσαν την αγάπη τους για το άθλημα και παρουσιάζουν κάθε αγωνιστική μια καλή εικόνα ως ομάδα στη Β΄ κατηγορία της περιοχής μας.
Στηρίζεται στην εμπειρία των παικτών της και στην καλή σχέση που έχουν αναμεταξύ τους, αφού η φιλία και ο αναμεταξύ τους σεβασμός, έχει πετύχει σαν χημεία και χτίζει μια όμορφη εικόνα στο γήπεδο. Αγωνιστικά είναι ομάδα που θέλει προσοχή και σεβασμό από κάθε αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει.
Συγκομιδή οι 18 βαθμοί σε 15 παιχνίδια με 6 ήττες και 9 ήττες. Έχει πετύχει 21 και έχει δεχθεί 32 τέρματα.
Ο Ατρόμητος Κατερίνης συνεχίζει την πορεία του με δικά του παιδιά από την ευρύτερη περιοχή Μυλαυλάκου-Παραδείσου. Κάποια αποτελέσματα του έδειξαν ότι διαθέτει αγωνιστικά τη δύναμη να κάνει πολλά πράγματα αλλά και κάποια άλλα, πώς η σταθερότητα λείπει από την ομάδα του Μπάμπη Μουστακίδη.
Τα πολλά νέα παιδιά στο ρόστερ και την σύνθεση της κάθε αγωνιστικής, αποτελούν τη δικαιολογία για όλα αυτά, αφού σίγουρα οι νεαροί παίκτες θέλουν χρόνο, υπομονή και εμπειρίες για να σταθεροποιήσουν την απόδοση τους. Καθώς και να βελτιώσουν ποιοτικά το παιχνίδι τους.
Έχει 16 βαθμούς με 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες μέχρι τώρα, ενώ στα γκολ έχει πετύχει 32 και δέχθηκε 31 τέρματα.

Στον αγώνα της παραμονής μπήκε φέτος ο Δίας Δίου και δείχνει ότι είναι κοντά σε αυτό και μπορεί να το πετύχει. Κι εδώ γίνεται μια νέα αξιόλογη προσπάθεια με ποδοσφαιριστές της περιοχής, μιας και στην ομάδα του Δίου παλιαότερα είχαν περάσει έμπειροι και καταξιωμένοι παίκτες που κατάγονταν όμως από εκεί.
 Κι εδώ τα νέα παιδιά θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία του συλλόγου, αφού η καλή τους κατάσταση και η προσφορά τους θα αποτελέσει βαρόμετρο για τη συνέχεια και τη σταθεροποίηση της ομάδας.
Έχει 13 βαθμούς με 4 νίκες, μια ισοπαλία και 10 ήττες. Τα γκολ είναι 21 υπέρ, 37 κατά.

Ίδια η τακτική και η φιλοσοφία που ακολουθεί εδώ και χρόνια ο Όλυμπος Αγίου Σπυρίδωνα. Ο Στέργιος Γιώτσας δε φοβάται να χρησιμοπιήσει νερούς ποδοσφαιριστές από την πρώτη στιγμή που αποκτήσουν ηλικιακά το δικαίωμα να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα και επενδύει επάνω σε αυτό, στηρίζοντας με πολύ δουλειά και εμπειρίες τις προσπάθειες των παικτών του.
Είναι η μόνη ομάδα στην ερασιτεχνική Πιερία που έχει ποδοσφαιριστή στις εθνικές ομάδες (Θωμάς Τσιμπούκας Κ15) κάτι που επιβραβεύει την προσπάθεια που γίνεται στον σύλλογο του Αγίου Σπυρίδωνα.
Έχει 11 βαθμούς με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 10 ήττες, πέτυχε 14 και δέχθηκε 45 τέρματα.

Δύσκολη η χρονιά φέτος για τον Μακεδονικό της Νέας Εφέσσου. Σίγουρα θα γίνει στον δεύτερο γύρο η προσπάθεια να παραμείνει στην κατηγορία αλλά η μέχρι σήμερα βαθμολογική συγκομιδή, δείχνει ότι θα έχουν δύσκολη αποστολή διοίκηση και παίκτες του συλλόγου.
Έχει 6 βαθμούς με 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 11 ήττες ενώ πέτυχε 14 γκολ και δέχθηκε 36.

Κάπως έτσι τα πράγματα και για την Ακαδημία Κατερίνης που ισοβαθμεί με την ομάδα της Νέας Εφέσσου.
Εδώ η παρουσία των πολλών νεαρών παικτών, δίνει μια διάθεση αισιοδοξίας για το μέλλον αλλά σίγουρα προβληματίζει το παρόν.
Έχει 6 βαθμούς, με μια νίκη, μια ισοπαλία και 11 ήττες με τα γκολ να είναι 17 υπέρ και 49 κατά.

Ουραγός ο Δίας Αγίου Δημητρίου. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα με όσα είδαμε μέχρι σήμερα, έχει όμως και αυτός στη διάθεση του έναν ολόκληρο γύρο, για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Έχει 5 βαθμούς με μια νίκη, 2 ισοπαλίες και 12 ήττες ενώ τα γκολ είναι 23 υπέρ και 50 κατά.
http://pieriasport.blogspot.gr/2013/12/blog-post_75.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:


powered by Agones.gr - Stoixima